7 10.12.09 Banda Roșie https://www.bandarosie.ro/2009/12/o-zi-in-trascau-6-decembrie-2009.html

O zi în Trascău (6 decembrie 2009)



de IULIAN (yoyo)


Dimineaţa în jurul orei 11 plecăm în formaţia Adi, Claudia, Alina şi subsemnatul din Cluj spre Rimetea cu intenţia de a da o tură de relaxare şi de a "vizita" Piatra Secuiului.

Astfel ajunşi, ne luăm rucsacii din maşină şi fără a sta prea mult la vorbă, plecăm urmând traseul marcat cu cruce albastră. Vremea e destul de umedă şi puţin răcoroasă, dar asta până în momentul accentuării urcării când ne intrăm în formă, unii mai uşor, alţii mai târziu, dar în final cu succes...

Foto 1. Pornim la drum!

Urcarea se termină destul de repede, poteca ţinând linia văii, peisajul este unul frumos dar din păcate din cauza ceţii nu vedem mare lucru...

Foto 2. Sus pe deal...

Foto 3. Urcând pe vale

 Foto 4. Siluete

Ajunşi aproape în creastă ceaţa se mai risipeşte, dar nu pentru mult timp. Traseul continuă până la cele două pietre vopsite în tricolorul României şi Ungariei apoi începe coborârea.

Tot mergând, trecem pe lângă o stână, ciobanul fiind la fel de prietenos ca şi câinii lui, salutăm şi ne continuăm traseul, revenind la punctul de plecare.

Tura a durat cam 3-4 ore, o recomand pentru relaxare, în zonă poate fi vizitată şi Cetatea Colţeşti (numită şi Cetatea Trascăului), aflată în comuna vecină satului Rimetea. Cel mai bun mijloc de transport ar fi mersul pe jos, ea fiind relativ aproape.

Pentru a ne încheia tura patriotic, fugim şi votăm în Colţeşti unde localnicii ne privesc nedumeriţi şi oarecum sfios. Pe unii dintre ei i-am convins că noi facem un alt fel de turism. La întoarcere parcurgem în întregime faimoasa autostradă românească A3, care trece la o aruncătură de băţ de Cheile Tureni.

Ajungem acasă mai relaxaţi şi cu forţe proaspete pentru o săptămână nouă.

Foto 5. Pe coastă

Foto 6. Jucăuşii (lângă ei se pot observa şi nişte căţei)

Foto 7. "Tu cu cine votezi?"



Comentează folosind contul Facebook:

7 comentarii

  1. Frumos traseu. Fotografia finala e superba. Catelul parca intreaba cu teama ce ati votat?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu accceptul dvs, voi modifica descrierea ultimei poze :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Baieti si fete, v-am pus la blogroll, asa cum am procedat si cu blogul lui Iulian.Respect pentru alpinisti, trekk-eri( corect?) si montaniarzi.Astept reciprocitate.Vio.

    RăspundețiȘtergere
  4. faina zona. E singura zona din Apuseni pe care am facut-o :)

    RăspundețiȘtergere
  5. ne place cum povestiti, scurt si la subiect, vorbele fiind pe post de completare a pozelor.

    ne place, da ! si va urmarim :)

    RăspundețiȘtergere

Pagina de pornire