3 12.7.10 Banda Roșie https://www.bandarosie.ro/2010/07/weekend-in-cindrel-si-fagaras-3-4-iulie.html

Weekend în Cindrel şi Făgăraş (3-4 iulie 2010)



Dacă aripa tânără a grupului nostru a ales Ceahlăul, ignorând codurile colorate de inundaţii care se preconizau pe raza Moldovei, noi, "bătrânii", am ales să revedem locuri dragi din Cindrel.

Ceva mai leneşi decât în vizita precedentă, abia pe la 11 trecem pe lângă telescaunul din Păltiniş, telescaun care funcţiona spre bucuria turiştilor veniţi să profite de vremea bună de afară.

Foto 1. Floricele pe câmpii


Foto 2. Clopoţei

Foto 3. Cânaia înceţoşată

Urmărind marcajul cruce roşie, ajungem în mai puţin de 2 ore în Şaua Bătrâna, unde schimbăm câteva vorbe cu nişte domni mai în vârstă. Îi refuzăm când ne servesc cu un şnaps, dar aflăm că izvorul din şa poartă popular numele de "Puţa Babei" (inclusiv pe hărţile vechi) - informaţie neverificată.

Foto 4. Culmi domoale

Foto 5. 4x4

Foto 6. Bulevard

Traseul nostru continuă pe bandă roşie, trecând peste vârful Cânaia. Vremea e foarte schimbătoare, iar în momentul intrării în rezervaţia naturală Iezerele Cindrelului avem parte de ceaţă densă. Renunţăm să mai urcăm pe vârful aflat la doar 15 min. distanţă şi facem cale întoarsă pe acelaşi traseu.

Odată cu apropierea serii se mai împuţinează şi muştele care ne-au dat târcoale toată ziua...

Foto 7. Muşte nărăvaşe

Foto 8. Ofilit

Puţin înainte de ora 20 ajungem înapoi în Păltiniş, unde luăm cina la restaurantul hotelului "Casa Turiştilor". Cu burţile pline începem căutarea unui loc de cort, pe care îl găsim pe valea Şteaza, într-o poieniţă de pe valea apei, la cca. 500 m de drumul principal.

Ploile n-au contenit toată noaptea, însă dimineaţa cortul s-a înfierbântat sub razele matinale ale soarelui. Ne strângem lucrurile şi ne îndreptăm spre Sibiu, de unde alegem direcţia Bâlea Lac, deşi în plan ar fi fost o zi "balneo" la Ocna Sibiului.

Fără harta Făgăraşilor la noi, alegem să urcăm spre lacul Capra, ca să împlinim dorinţa Claudiei de anul trecut. Lăsăm maşina în parcarea amenajată (5 lei) şi începem urcuşul. În mai puţin de o oră suntem în şaua Capra, de unde nişte tineri din Cluj-Napoca ne recomandă să mergem pe Vânătoarea lui Buteanu (cca. 45 min).

Foto 9. Muşchi... înflorit

Foto 10. Capra (lacul)

Chiar înainte de vârf este o porţiune puţin mai tehnică, dar fără dificultăţi majore. În dificultate ne pun însă ploaia şi ceaţa, care ne strică vizibilitatea. Însă după 10 minute de zăbovit pe vârful aflat la 2507 m, ploaia se opreşte şi ceaţa se ridică, astfel că putem admira o mare parte a culmilor înalte făgărăşene.

Foto 11. Pe creastă

Foto 12. Rhodo

Foto 13. Misticul Negoiu

Coborârea înapoi la Bâlea ne ia cam o oră, încheind astfel un traseu uşor şi scurt, dar cu o panoramă deosebită.

Foto 14a. Bâlea-n sus...

Foto 14b. ... şi Bâlea-n jos.

Foto 15. Înapoi între betoane



Comentează folosind contul Facebook:

3 comentarii

Pagina de pornire