2 17.1.11 Banda Roșie https://www.bandarosie.ro/2011/01/weekend-in-rodnei-8-9-ianuarie-2011.html

Weekend în Rodnei (8-9 ianuarie 2011)



Tură în care vremea şi-a făcut de cap şi nu am putut face mare lucru din ceea ce ne-am propus. Traseul pe care vroiam să-l facem: Valea Vinului- Izvorul Roşu-Tarniţa Putredu (TA), bucata din creastă cuprinsă între vf. Coasta Neteda şi vf. Ineu, Şaua cu Lac (BR) după care facem coborârea pe piciorul Curăţel unde vom înnopta la refugiul Curăţel, iar de acolo pe TR înapoi în Valea Vinului.
În ultimul moment ni se alătură Simi şi Dodi, astfel că ne-am strâns o trupă destul de numeroasă: Raluca, Simi, Dragoş, Dan, Severus, Lorand, Adi, Dodi, Vlad şi cu mine.

Foto 1.


Pornindu-ne cu noapte-n cap din Cluj, la ora 9 suntem în faţa casei salvamontistului Jozsi, pe care Simi şi Dodi îl cunosc, iar înainte de a continua cu maşinile până aproape de fosta mina obţinem şi cheile de la camerele pe care salvamontul le foloseşte în refugiul Curăţel.
Datorită ceţii şi cu speranţa că prognozele pentru ziua de duminică se vor adeveri, schimbăm sensul de parcurgere al traseului.
La ora prânzului ajungem la refugiu. Condiţiile meteo rămân la fel: ceaţă deasă, zăpadă mică şi umedă, temperaturi peste zero.
Inspectăm refugiul după care ne instalăm jos, în cele două camere pe care ni le-a pus la dispoziţie dl Jozsi.
Cum am ajuns aşa repede şi altceva nu prea avea sens să facem, rămânen înăuntru la căldură, poveşti şi mâncare...
A doua zi nu ne grăbim să ieşim din Curăţel, doarece aceeaşi vreme parcă ne trimitea spre casă... totuşi au fost şi câteva momente când ceaţa s-a ridicat, văzându-se astfel Ineuţul şi muntele Crăciunelu.
Destul de dezămăgiţi o luăm spre Valea Vinului pe traseul de iarnă. Pe drumul forestier, pe unde merge şi marcajul, zăpada se topeşte sub ochii noştri, parcă ar veni primăvara...

Foto 2.

Foto 3.

Foto 4. Curăţel, alt 1520 m

Foto 5.

Foto 6.

Foto 7. şi din faţă...

Foto 8. ...şi din spate

Foto 9.

Fot0 10.


Fot0 10. noi şi omul de zapadă

Foto 11.



Comentează folosind contul Facebook:

2 comentarii

Pagina de pornire