4 13.10.11 Banda Roșie https://www.bandarosie.ro/2011/10/intampinand-toamna-in-muntele-mare-1.html

Întâmpinând toamna în Muntele Mare (1 octombrie 2011)



Traseu: stațiunea Muntele Băișorii (hotel Alpin)- Crucea Crencii- Bocșești- dealul Româneasa- deasupra Rezervației Șesu Craiului/ Scărița Belioara- Știolne- Zăpodie- dealul Boinic.

Foto 1. Colibele Zăpodie

O plimbare alături de colegii de serviciu pe o parte din traseul de la maratonul Apuseni. Pentru a ajunge cât mai repede la Crucea Crencii, locul de unde se văd frumos vechile căsuțe am luat-o direct pe drumul forestier ce coboară către acest loc.



Foto 2. Căsuță aproape de Bocșești

Foto 3. A venit toamna!

Începând de aici parcă am făcut un pas înapoi, în urmă cu 100 de ani. Cele câteva colibe la care mai vin câțiva localnici din satele din împrejurimi, vara, acum sunt pustii.

Foto 4. Blând, a stat la pozat

Foto 5. Plimbare prin trecut

Foto 6. Piese de domino

Pădurea de deasupra dealului Țicului a început să-și schimbe culoarea, lucru pe care îl vom observa și puțin mai încolo la pădurea din zona Scăriței Belioara. Când suntem la limita rezervației liniștea din jur era perturbată de vreo 6 atv-iști care își fac apariția din direcția stațiunii.

Foto 7. De sezon

Foto 8. Tablou de toamnă

Foto 9. De sezon
Mergem până pe marginea abruptului pentru a vedea și valea Belioarei iar apoi ne întoarcem pe aceeași cale până după ce trecem de dealul Româneasa. De acolo o luăm spre dreapta pe lângă căsuțele de la Știolne, iar apoi spre stânga ca să urcăm dealul Boinic.

Foto 10. La poalele dealului Boinic

Foto 11. Colibă de Apuseni

Foto 12. Izolat

Și în continuare urmăm traseul pe unde s-a alergat la maraton, așa că suntem din ce în ce mai aproape de locul de unde am pornit.

Foto 13. Culori la apus

Întoarcerea la mașini o facem pe o scurtătură, o potecă ce urcă abrupt, dar care în final iese în șosea, la nici 1 km mai jos de parcarea din fața hotelului Alpin.


Comentează folosind contul Facebook:

4 comentarii

  1. Superb! Incerc de 2 saptamani sa merg la munte pentru culorile toamnei, dar aici e un frig si o vreme urata ....
    Saptamana trecuta a nins la greu pe langa Piatra Craiului unde vroiam sa ma duc, si nu numai... :(
    Poate am mai mult noroc weekendul asta...

    RăspundețiȘtergere

Pagina de pornire