2 26.2.12 Banda Roșie https://www.bandarosie.ro/2012/02/schi-de-partie-in-slovacia-18-22.html

Schi de pârtie în Slovacia (18-22 februarie 2012)



(o reeditare a turei din 2011)

Staţiune: Jasná, Valea Demanovska, Tatra Mică/Joasă

Drum: Din Cluj-Napoca până în Jasna sunt cca 600 km. Am mers şi ne-am întors pe traseul: Cluj - Oradea - Borş - Debrecen - M35 - M3 - M30 - Miskolc - Košice - Prešov - Poprad - Liptovský Mikuláš - Jasná. La dus am prins ninsoare, am făcut cam 10 ore; la întoarcere, pe vreme bună, am făcut 8 ore. La dus am înnoptat la o pensiune din Prešov, găsită pe loc, contra 10 eur/pers. Taxe de autostradă: 10 euro/10 zile la unguri, 10 euro/10 zile la slovaci. Vignetta din Slovacia nu e electronică, iar la întoarcere ne-a oprit Poliţia slovacă 30 de secunde ca să ne verifice valabilitatea ei!

Foto 1. Teleschiul F de pe versantul sudic. În stânga - cabana Kamenna şi vârful Chopok (2024 m)

Cazare: Satul Pavčina Lehota, la cca. 8 km de staţiunea de schi, cu foarte multe posibilităţi de cazare agro-turistică, la preţuri rezonabile. Am vrut să mergem cu rezervare de acasă, însă pensiunile pe care le-am contactat ne-au răspuns că nu mai au locuri. Pe câteva dintre ele le-am verificat şi la faţa locului - nu aveau. Am găsit cazare într-un apartament cu 2 camere pe care l-am folosit doar noi, tot contra 10 euro/persoană/noapte: aici.

Mâncare: Ca la tata acasă: de la Kaufland/Tesco, la intrarea în Liptovský Mikuláš dinspre Jasná. Preţuri similare cu cele din România.
Ca la mama acasă: restaurant Atlas, Liptovský Mikuláš. Mâncare bună şi la Restaurant Tatra, Demänová. Acceptabilă la Soda Club, Liptovský Mikuláš.
Ceaiul pe pârtie: între 1 şi 2 euro/200ml.

Skipass: zilnic, câte 31 EUR/pers. Un skipass pe mai multe zile însemna o reducere relativ neînsemnată, aşa că am preferat să plătim zilnic. Într-una din zile a fost viscol, au mers doar câteva instalaţii, iar preţul a fost 19 EUR/pers. Dar era şi coadă. În ultima zi am luat un choice ski-pass pentru 4 ore cu 26 eur/pers.

Hartă pârtii: aici. Se parchează (gratuit) în parcările P1, P2 sau P3. Sau în parcările P4, P5 şi se ia ski-bus-ul gratuit. În zilele mai aglomerate, recomand să se ajungă în parcările 1-3 înainte de 8:00 dimineaţa!

Într-una din zile am avut vreme foarte bună. Iată câteva fotografii:

Foto 2. Panorama (alegeţi full-screen şi deplasaţi-vă stânga-dreapta)

Foto 3. Excursionişti în formă

Foto 4. "Coborââââm şi noi pe aiiiiici?"

Foto 5. La revedere, Tatra!



Comentează folosind contul Facebook:

2 comentarii

  1. Frumoasa locatie si aproape de voi. Nu dati banii pe prostii, dati banii la ski la straini :)

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte meticuloasa descrierea , chiar ca nu ne putem pierde

    RăspundețiȘtergere

Pagina de pornire