0 15.5.14 Banda Roșie https://www.bandarosie.ro/2014/05/ski-pe-valea-doamnei-22-23-martie-2014.html

Ski pe valea Doamnei (22-23 martie 2014)



Spre sfârșitul lui martie m-am reîntors la Bâlea pentru ski, alături de Dan, Horațiu, Adela și Florin. De acestă dată cazare avem în refugiul de la Cota 2000, județul Argeș, așa că până spre dupa amiază mergem să ne dăm în valea Doamnei.
Începem cu o coborâre pe varianta clasică spre lacul Doamnei, urmând ca de acolo să continuăm coborârea pe firul văii până la cea de-a doua stână. Vremea tare bună ne îmbie la o pauză înainte de a pune focile la treabă și a  reveni către lac.
Urcăm agale și o ținem pe partea dreaptă în ideea de a urca spre Curmătura Vârnoasă. Fiindcă această pantă se află deja de câteva ore în soare, o urcăm numai până la jumătate, plănuind ca apoi să urcăm de la lac în sus, pe firul văii. Aici găsim o zăpadă cu totul și cu totul diferită de cea de la care veneam. Foarte bună în partea mediană, sus era bocnă.... Facem și aici 2 coborâri iar apoi pornim spre șaua Bâlii.
Duminică, vremea e la fel de frumoasă și după o coborârea pe valea Bâlii, ne mutăm în valea Doamnei, unde împreună cu Dan, fac diverse coborâri prin locuri prin care nu ne-am prea dat până acum.
După prânz revenim la Paltinu și în timp ce ne pregătim bagajele îl întâlnim pe Luci. Toţi trei vom coborî împreună spre Bâlea Cascadă prin valea Doamnei. O premieră atât pentru mine cât și pentru Dan. Reușim să legăm viraje până aproape de liziera pădurii, acolo unde punem skiurile și clăparii pe rucsaci și ne pregătim de curbă de nivel ce ne va trece pe partea cealaltă a culmii...


Foto 1. Valea Doamnei


Foto 2. Contemplând...

Foto 3. Pe valul de zăpadă

Foto 4.

Foto 5. Ş-acum la deal!

Foto 6. Vf. Lăiţa, singurul contact vizual cu creasta principală

Foto 7. Spre Curmătura Vârnoasă

Foto 8. Vârful Lăiţa

Foto 9. După amiază însorită

Foto 10.

Foto 11. ... cu privelişte de nepreţuit

Foto 12. Skiul bun începe de bună dimineaţă

Foto 13. Căldarea Pietroasă

Foto 14. Privind spre Paltinu

Foto 15. Selfie cu merele

Foto 16. Furnicuţe colorate

Foto 17. Skiorul şi câinele

Foto 18. Ultima coborâre a weekendului, pe valea Doamnei

Foto 19. Brânduşele-ş fac loc printre petecile de zăpadă

Foto 20. Una dintre căbănuţele saşilor

Foto 21. Bye-bye, valea Doamnei!






Comentează folosind contul Facebook:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Pagina de pornire