2 15.2.16 Banda Roșie https://www.bandarosie.ro/2016/02/georgianbaytour-killarney-provincial-park-ontario.html

#GeorgianBayTour (2/4) - Killarney Park, Ontario, Canada (1-4 sep 2015)



Continuăm excursia în jurul golfului Georgian Bay începută în episodul 1, părăsim Algonquin-ul și ne îndreptăm spre Parcul Provincial Killarney. Parcul se află în extremitatea nordică a golfului și este foarte apreciat pentru traseele de hiking și kayaking.

Foto 1. Kakakise Lake, Killarney

Cazare: George Lake Campground (D)

Și în acest camping am avut parte de avertismente cu existența urșilor în zonă, însă întâlnirile nu s-au concretizat. În schimb, ne-au dat târcoale mai mulți ratoni, cerșetori de mâncare și atenție :-)

Foto 2. "A raccoon came in..."

Foto 3. Bună dimineața, rouă!
  • 2 sep: The Crack Trail (track GPS - aici)
În prima zi, am făcut un traseu dus-întors (~7 km), o drumeție considerată dificilă din pricina traseului pe alocuri accidentat. Cu adevărate dificile au fost însă condițiile atmosferice: temperatură de 30 gr. C și umiditate 100%!
Peisajul de pe rocile munților La Cloche pe care se urcă e, într-adevăr, spectaculos, iar traseul prin “The Crack” e foarte simpatic.

Foto 4. The Crack

Foto 5. O ciupercă

Foto 6. Lacul Kakakise

Foto 7. La Cloche

Foto 8. Antenilă

Foto 9. La coborâre
  • 3 sep: canoeing Chikanishing Creek – Philip Edward Island
În ziua următoare, am închiriat un canoe pentru câteva ore și l-am lansat la apă. Am început pe pârâul Chikanishing, apoi am ieșit pe lac (Georgian Bay, parte a lacului Huron) și nu ne-am oprit până la insula Philip Edward, unde am prânzit. Vremea a fost bună, cer parțial noros, vânt moderat. Doar niște muște pișcăcioase nu ne-au prea dat pace, atacându-ne cu nesimțire picioarele pe întreaga durată a plimbării.

Din considerente de waterproofness, am lăsat aparatul foto pe mal și astfel am făcut doar câteva poze cu telefonul. Am realizat că n-a fost o decizie inspirată când o vidră a trecut înot chiar prin fața noastră.

Foto 10. Pauză de masă pe insula Philip Edward

Foto 11. Pe luciul apei

Am returnat echipamentul de canoe la Killarney Outfitters, care aveau agățate hrănitori pentru colibri. Am încercat să fotografiez unul în zbor, dar n-am reușit. L-am surprins doar pe cel de mai jos, întinzându-și gâtul ca să mă vadă mai bine pe deasupra obiectivului.

Foto 12. Pasărea colibri

 Schema 1. Traseul auto: #GeorgianBayTour, episodul 2: Killarney Provincial Park

Am ajuns la jumătatea excursiei, urmează episodul al 3-lea, tot pe malul Georgian Bay! Dar oare unde?


Comentează folosind contul Facebook:

2 comentarii

  1. Pe când stăteam într-un astfel de camping, ne-am trezit cu un iepuraș care a ieșit țop-țop din vegetația deasă de tundră, a trecut pe lângă noi și a dispărut în „zidul” de verdeață. La fel, o veveriță și un fel de cioară care cerșea mâncare.
    Cât despre combinația căldură + umiditate, îmi aduc mereu aminte ca de-o durere de cap... :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am fost constrânși să luăm biletele de avion la începutul lui septembrie și am avut mici emoții că vom prinde vreme răcoroasă. Când-colo, am prins vreme caniculară, iar în România era toamnă de-a binelea. Deci nu s-a prea aplicat mitul frigului Canadian :-)

      Ștergere

Pagina de pornire