0 11.6.17 Banda Roșie https://www.bandarosie.ro/2017/06/rodnei-saua-gajei-ineut-rosu-valea-blaznei.html

O aroganță în Rodnei: Șaua Gajei - Valea Blaznei (21 august 2016)



Una din nevoile care ne apasă atunci când organizăm ture de drumeție o reprezintă traseele de tip circuit. Atunci când nu mai e totul despre ”cucerirea” vreunui obiectiv, începe să conteze tot mai mult traseul și parc-ai vrea să nu-l faci de 2 ori (adică dus și întors).
Autoturismul personal te ajută să te apropii de obiective, dar te încurcă în încercarea de a-ți satisface nevoia de circuit. Totul se rezolvă mai ușor atunci când ai mai multe mașini decât pasageri (înțelegeți voi) sau, aroganța maximă, când ai șofer dedicat. Traseul devine astfel liniar, bucla circuitului fiind închisă pe șosea.

E și cazul acestei ture in Rodnei când, cu ajutorul lui Cătălin și a Loganului ”Triți”, am pornit în traseu din șaua Gajei și am încheiat traseul în Valea Blaznei.


După un drum forestier acceptabil din Valea Mare până în pasul Rotunda, a urmat un drum destul de dificil pentru Logan, până în șaua Gajei.

Prognoza meteo nefiind foarte stabilă, am decis să alegem varianta scurtă de traseu, și anume Muntele Gaja - vf. Ineuț - vf. Roșu - vf. Cobășel - Valea Blaznei.





Totuși, la sosirea pe vf. Roșu am constatat că norii strânși în jurul nostru sunt inofensivi, deci ne-am întins pe iarbă și am tras un pui de somn de jumătate de oră. Asta și ca să compensez faptul că eu nu mai fusesem niciodată pe vârful Roșu!



Surpriza plăcută a fost să găsim câteva tufe înflorite de rhododendron, asta după ce cu 2 luni în urmă ajunsesem prea târziu pentru florile lor în munții Maramureșului.



Între timp, Cătălin și Dana au urcat până la Lala Mică, au revenit la mașină și, închizând circuitul pe șosea, ne-au așteptat pe terasa foarte aglomerată a complexului Alpina Blazna.


Comentează folosind contul Facebook:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Pagina de pornire