0 18.12.17 Banda Roșie https://www.bandarosie.ro/2017/12/creta-cheile-samaria-traseul-laudat.html

Creta: cheile Samaria - traseul lăudat din Munții Albi (20 septembrie 2017)



Anul ăsta am ajuns pentru o săptămână în Creta, în mare parte pentru plajă și relaxare, dar în una din zile am ales să facem o plimbare în natură. Am ales probabil cel mai vizitat traseu turistic de drumeție din Creta, și anume cel prin cheile Samaria, o rezervație naturală din Munții Albi.

Logistica e bine pusă la punct, la intrarea superioară în chei se poate ajunge pe cont propriu cu mașina sau transportul în comun (autobuz), iar la ieșirea din chei (în Agia Roumeli) poți lua feriboturi înspre Sougia și Chora Sfakion, de unde cu autobuzul se poate ajunge înapoi înspre Chania.
Noi am avut mașină închiriată, deci am parcat la intrarea în chei și am recuperat mașina seara după ce am luat feribotul spre Sougia și de acolo un autobuz.

Foto 1. În cheile Samaria

Traseul are 17 km și 1200m diferență de nivel, iar la vale durează cca. 7 ore în ritm relaxat, cu pauze.

 Foto 2.

 Foto 3.

Foto 4.

Foto 5.

 Foto 6.

 Foto 7.

Foto 8.

Părerea mea: la traseul lăudat să nu te duci. :-) Asta dacă urmărești o plimbare liniștită în aer curat.
În ziua în care am făcut noi traseul, am avut colegi încă aproximativ 1000 de cetățeni, de toate vârstele și rasele. O forfotă permanentă, de mall românesc în weekend... Iar din cauză că poteca e prăfoasă, aerul e permanent prăfuit. Priviți pantofii persoanelor din poza de mai jos.

Foto 9. Trafic intens

Dacă totuși te duci, fă cumva să ajungi printre primii! Sau în extra-sezon (deși traseele sunt deschise doar între mai-octombrie). Noi am fost la sfârșitului lui septembrie, deci poate prin octombrie. În sezon, la sosire în Agia Roumeli se poate face o baie răcoritoare în mare. Și mânca ceva la una din terase. Deci n-ar fi o problemă să închei traseul mai repede decât restul lumii. Mai târziu ar fi o problemă, căci feriboturi nu sunt prea multe (spre Sougia era doar unul pe zi).

Pe traseu sunt amenajate din loc în loc izvoare și toalete.





Comentează folosind contul Facebook:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Pagina de pornire