1 3.9.20 Banda Roșie https://www.bandarosie.ro/2020/09/circuit-MTB-in-muntii-Cindrel-cu-pornire-din-valea-Frumoasa.html

Cindrel: circuit cu pornire din Valea Frumoasă (9 august 2020)



Traseu: valea Frumoasă - șaua Șteflești - CR - vârful Cindrel - Platoul Diavolului - Culmea Șerbota - valea Curpătu Mic - DN 67 C - valea Frumoasă

După prima zi de pedalat pe Drumul Strategic al Latoriței ne-am mutat la poalele munților Cindrel, masiv aflat în vecinătate.

Am stabilit basecampul pe valea Frumoasă și după o dimineață cu multă rouă, ceață și lumini faine am pornit în tură. În urmă cu 5 ani povestea primei zile din Latoriței s-a repetat și a doua zi, în Cindrel, iar atunci am făcut cale întoarsă după ploaia mare pe care am prins-o înainte de a ieși în culme. 

Acum, după kilometrii parcuși de-a lungul văii Frumoasă am cotit din nou stângă, adică la nord de șaua Șteflești și am început urcarea abruptă spre culme. Porțiunile ciclabile sunt doar în prima parte a urcării, apoi am trecut la împins bicicletele. 

Coborâre de pe vârful Cindrel 

Vremea a fost numai bună, iar de îndată ce am început să câștigăm altitudine zările s-au deschis tot mai mult. O parte dintre noi am decis, nu prea inteligent, să facem un ocol până pe vârful Cindrel urcând direct spre el. Nu știam dacă bucata sub vf. Frumoasa - vârful Cindrel e ciclabilă sau nu.. îmi era teamă că s-ar putea să aibă prea multă iarbă.

În fine, după push bike-ul intens am ajuns pe vârf și spre norocul nostru eram doar noi și încă vreo 2 drumeți. După o pauză de ciugulit și îmbrăcat căci vântul ne-a luat în primire am făcut stânga împrejur, iar banda roșie a devenit călăuza noastră.

De aici încolo a urmat una dintre cele mai faine culmi pe care am ajuns până acum în șaua bicicletei, dacă nu cea mai cea, drum înierbat cât cuprinde, cu pante domoale și fără porțiuni tehnice, numai bun de admirat locurile prin care treceam. 

În momentul în care am ajuns la liziera pădurii din capătul culmii Șerbota am schimbat direcția de înaintare și, pentru a mai zăbovi puțin la altitudine, am pus de o pauză de masă. Ulterior ne-am înscris pe forestierul care coboară spre valea Curpătu Mic, iar după ce am ajuns la Gura Curpătu, la asfalt, nu ne-a rămas decât să parcugem distanța până în punctul de unde am început circuitul dimineață.

Cu cortul pe valea Frumoasă


Capodoperă în iarbă

Frumos pe valea Frumoasă, între munții Cindrel și Lotrului


În urcare spre șaua Steflești

La nord de șaua Șteflești porțiunile de pedalat au fost destul de puține

Am câștigat altitudine și munții Lotrului s-au arătat tot mai mult

Din capătul poienii care se vede în partea dreaptă am trecut de la pedalat la push bike



Moment de respiro pe o zonă mai plată în urcare spre culmea principală

O parte dintre noi am continuat împinsul bicicletelor pe o porțiune mai dură ca până aici, pentru a face un ocol până pe vârful Cindrel

Peisaj aplin la est de vârful Cindrel

Moment kodak și vizită norocoasă pe vârful Cindrel, căci nu era nimeni cu atv sau mașini 4x4

La pornire de pe vârful Cindrel, pe un drum perfect de pedalat

Drum de culme ce merge pe lângă marginea căldarii unde e situat Iezerul Mic

Iezerul Mic din Cindrel

Spre vârful Frumoasa

Ihhaaa! în coborâre de pe vârful Cindrel am avut parte de unul dintre cele mai faine drumuri alpine pe care am ajuns în șaua bicicletei


Tot la vale spre Culmea Șerbota

Banda roșie e cu noi până la liziera pădurii din capătul Culmii Șerbota

Jos, în valea Curpătu Mare, abia se mai vede puțin din golul alpin de unde am coborât



Comentează folosind contul Facebook:

Un comentariu

  1. Imi place si mersul cu bicicleta si statul la cort (in doze mici totusi), dar pana acum nu am reusit sa le imbin pe ambele. Pozele voastra imi dau curaj si cred ca ma tin picioarele pe un traseu ca asta.

    RăspundețiȘtergere

Pagina de pornire