0 29.12.14 Banda Roșie https://www.bandarosie.ro/2014/12/cu-bicicletele-la-creasta-cocosului.html

Cu bicicletele la Creasta Cocoșului - munții Gutâi (12 octombrie 2014)



Traseu: Baia Sprie - Șuior - fosta mină Șuior - poiana Boului - BR- Creasta Cocoșului - poiana Boului - DN 18 - DJ 183B - șaua Iezuri - PR - Chiuzbaia - Baia Sprie

Dacă pentru prima zi a weekendului am optat pentru un traseu în zona Ignișului, pentru cea de-a doua zi ne-am îndreptat spre un alt obiectiv turistic aflat oarecum în același areal și anume: Cresta Cocoșului.
Circuitul nostru pornește din Baia Sprie și pentru început, pentru încălzire, se pedalează pe asfalt în direcția Sighetu Marmației. Când ajungem la intersecția către complexul turistic Șuior, cotim dreapta și continuăm înspre fosta mină. Ansamblul pârtiilor de schi va rămâne în dreapta, iar apoi pedalăm pe pe piatră cubică până în zona minieră. Urcarea noastră spre Poiana Boului continuă pe drum de macadam, iar din poiana amintită vom parcurge o porțiune dus-întors până la poalele Crestei Cocoșului.
Următoare secțiune dus-întors  o constituie urcarea, respectiv coborârea până pe creastă, porțiune pe care am parcurs-o în aproximativ 1 h 15 min.
Vremea frumoasă ne îmbie la o scurtă pauză în momentul în care revenim la biciclete, în poiana Boului, dar apoi menținem un ritm mai susținut pentru că traseul e departe de a se aproapia de sfârșit. În cele ce urmează coborâm pe un drum forestier (ce se desprinde din poiana Boului către N-E), excelent pentru pedalat, până în DN 18, acolo unde cotim stânga pentru nici un kilometru pentru ca mai apoi să ne înscriem pe drumul de macadam (DJ 183B) pe care se poate ajunge în stațiunea Izvoarele, masivul Igniș.
Asfintul ne va prinde pe coborârea spre satul Chiuzbaia. Ei bine, aici am vrut să ajung deoarece e bine de știut că varianta aleasă de noi urmează marcajul PR și pe prima treime a acestuia am mers pe lângă biciclete. Ulterior, nu mult mai sus de schitul Chiuzbaia ne-am putut urca în șei,  și am ajuns cu bine la mașini.
Zona rezervației Creasta Cocoșului e accesibilă cu bicicleta din mai multe direcții și cu siguranță vom mai reveni pe aici.
Sezonul de pedalat nu se încheie cu acest traseu, urmează alte ieșiri din luna lui brumar.

 Foto 1. Creasta Cocoșului

 Foto 2. Drum de piatră cubică în urcare spre fosta mină Șuior

 Foto 3. Niște ruine sub poiana Boului

 Foto 4. Urcare spre poiana Boului

 Foto 5. Spre vârful Secătura - 1391 m

 Foto 6. Tot în poiana Boului

 Foto 7. În zare platoul Ignișului pe care am pedalat cu o zi înainte

 Foto 8. Ne apropiem tot mai mult de vf. Secătura...

 Foto 9. dar urcarea continuă

 Foto 10. Primul contact vizual cu creasta

 Foto 11. Creasta Cocoșului (st.), vf. Secătura (dr.)

 Foto 12. La poalele lamei, bicicletele ne vor aștepta...

 Foto 13. până urcăm la creastă

 Foto 14. Poieni înspre est

 Foto 15. Zi călduroasă...

 Foto 16. așa că e plin de turiști pe aici

 Foto 17. creastă, da?

 Foto 18. Înspre vârful Gutin și Cei 3 Apostoli

 Foto 19. Pauză la înălțime

 Foto 20. Cicliști pe creastă

 Foto 21. Copac rebel

 Foto 22. Parteneră de pedalat

 Foto 23. Trupa în poiana Boului

 Foto 24. Oglindă naturală



Comentează folosind contul Facebook:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Pagina de pornire