0 5.1.15 Banda Roșie https://www.bandarosie.ro/2015/01/drumetie-pe-varful-dambau-muntii.html

Drumeție pe vârful Dâmbău - munții Trascău (2 noiembrie 2014)Traseu:  sat Feneș - valea Brăzdița - vârful Pleșa - coborâre pe poteci/ porțiuni fără poteci până în valea pârâului Feneș - sat Feneș (track aici)

La începutul lui noiembrie am pornit din Cluj cu același gând cu care pornisem și acum aproape un an în urmă. Atunci, la început de decembrie, în formație de trei am încercat să ajungem pe cel mai înalt vârf al munților Trascău, însă zăpada și ninsoarea abundendă nu au fost de acord cu noi și nu ne-au întors din drum.
Acum în formație extinsă, căci mai mulți colegi de club s-au arătat dornici să ne însoțească am pornit din nou spre localitatea Feneș (jud. Alba).
Cu temele făcute cu multă atenție de acasă, în sat am cotit dreapta pe drumul de pe pârâul Feneș și am parcat mașinile în dreptul văii Brăzdiței.
Frigul ne-a pus repede în mișcare și imediat am trecut de partea cealaltă a văii pentru a începe urcarea continuă spre vârful Dâmbău (1369 m).
Mai târziu strategia de a trage de timp a dat roade de această dată și astfel pe vârf am putut lenevi sub soare, înainte de coborârea puțin haiducească până în valea pârâului Feneș. E bine de știut că pe coborârea au fost porțiuni fără potecă și a fost nevoie să trecem printre două pâlcuri de mărăcini.
Traseul desfășurat  mai bine de 95% pe nemarcate oferă priveliști interesante asupra Pietrei Porumbeilor, turnului de 220 de m al fostului combinat de prelucrare a cuprului din Zlatna, asupra rezervației cheilor Caprei, a satului Feneș și nu în ultimul rând asupra dealurilor din zonă.

Foto 1. Privind spre peretele estic al cheilor Caprei


Foto 2. Raze peste satul Feneș

Foto 3. Turnul de pe Măgura Dudașului, deasupra orașului Zlatna

Foto 4. Sub vârful Pleșa

Foto 5. Alb-negru

Foto 6. Așteptând soarele

Foto 7. Arco - patrupedul trupei

Foto 8. Contururi prin pâclă

Foto 9. Cheile Caprei sub soarele de noiembrie

Foto 10. La taclale

Foto 11. Care, cum...

Foto 12. Fotograf în acțiune

Foto 13. Andreea inspectând intrarea într-un aven de sub vf. Dâmbău
Foto 14. Adăpost sub Dâmbău

Foto 15. Vârful Dâmbău în prim plan

Foto 16. Urcăm printre calcarul ieșit la suprafață

Foto 17. Ieee... 1369 m, cel mai înalt punct al munților Trascău

Foto 18. Începem coborârea spre pârâul Feneș

Foto 19. La vale cu noi!

Foto 20. Privind spre cheile Caprei, de pe coborâre

Comentează folosind contul Facebook:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Pagina de pornire