4 7.10.10 Banda Roșie https://www.bandarosie.ro/2010/10/o-zi-in-muntii-gutai-12-septembrie-2010.html

O zi în Munţii Gutâi (12 septembrie 2010)



Proaspăt reveniţi din concediul de pe litoral, am dat o fugă până la Cavnic să ne întâlnim cu Simina şi Istvan, falnici străjeri ai Check-pointurilor de la Eco-Explora 2010. Am ajuns sâmbătă după-masa (11/09) la baza pârtiei Icoana şi, ca să nu ne plictisim, am făcut repede atelierul de orientare... până ne-a prins noaptea.

Foto 1. Happy-happy, joy-joy!


Dimineaţă, i-am lăsat pe "explorişti" să-şi vadă de gulaşul festiv, şi am pornit pe traseu. Am intrat pe traseul marcat cu bandă roşie în apropierea pasului Neteda, marcajul intersectându-se cu drumul ce leagă Cavnicul de Budeşti.

Marcajul e destul de slab aşa că simţul orientării este destul de solicitat. Însă, în principiu, e greu să te rătăceşti rău.

Foto 2. Pe câmpii

Foto 3. Cruduţe

După muuuulte pauze de mure şi afine (acestea din urmă cam trecute, ce-i drept), iată-ne ajunşi pe cel mai înalt punct al masivului - vârful Gutâi (1443 m), moment în care ceaţa îşi face apariţia, iar noi hotărâm să nu mai continuăm traseul până la Creasta Cocoşului.

Foto 4. Singurel

Foto 5. Jnepening

Foto 6. Apostolii

Revenim la maşină pe acelaşi traseu şi ne abţinem de la mâncăruri până ajungem pe Mesteacăn la renumita Plăcintă creaţă.


Comentează folosind contul Facebook:

4 comentarii

Pagina de pornire