0 11.8.11 Banda Roșie https://www.bandarosie.ro/2011/08/canionul-7-scari-muntii-piatra-mare-24.html

Canionul "7 Scări", munţii Piatra Mare (24 iulie 2011)



După o noapte petrecută nu departe de Câmpulung Muscel, iată-ne din nou la drum, îndreptându-ne spre Buşteni. Prietenii noştri, Miru şi Oana, erau deja acolo şi ne aşteptau să mergem pe traseul promis prin telefon.

Foto 1. Mierlă neagră, la Câmpulung

Am presărat drumul cu opriri. Am vizitat Castrul roman Jidava, centrul Câmpulungului (pe care, din păcate, l-am prins în zi de "sărbătoare", fiind zilele oraşului), mausoleul de la Mateiaş (unde ghidul ne-a ţinut o lecţie de istorie de nota 10 cu steluţă!) şi Peştera Dâmbovicioarei. Şi, dacă tot eram în culoarul Rucăr-Bran, am oprit în pasul Fundata, de unde, în zilele fără ceaţă, se pot admira Bucegii şi Piatra Craiului.




Foto 2. Căţelul orb de la Mateiaş

Foto 3. Prin culoarul Rucăr-Bran

În Dâmbul Morii am lăsat maşina într-o parcare imediat după ieşirea de pe DN1 şi am pornit pe valea Şipoaia (marcaj bandă galbenă) înspre canion. Până la intrarea în canion am făcut cam o oră.

Foto 4. Codobatură de munte

La intrarea în Canionul 7 Scări tronează un anunţ mare: "Accesul interzis! Traseu impracticabil". Bine, asta nu ne-a împiedicat pe noi să purcedem, că doar veneam din Valea lui Stan, care e departe de a fi traseu omologat.

Foto 5.

Foto 6.

Foto 7.

Foto 8.
Foto 9.

Parcurgerea traseului a durat doar 15 minute sad, iar la întoarcere am ocolit canionul pe traseul de ocolire marcat cu punct roşu.

Într-adevăr, traseul pare afectat de calamităţile care s-au abătut asupra lui, lipsesc şipci de pe podurile suspendate, vreo 2 scări se cam zgâlţâie. Dar, per total, n-am simţit niciunul că am fi în pericol pe traseu. Totul e să fii atent.

Foto 10. O cascadă micuţă pe final



Comentează folosind contul Facebook:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Pagina de pornire