2 10.9.12 Banda Roșie https://www.bandarosie.ro/2012/09/creasta-piule-plesa-retezatul-mic-18.html

Creasta Piule-Pleșa, Retezatul Mic (18 august 2012)Planul și bagajele erau gata când ne-am adus aminte că în weekendul 18-19 august se desfășoară Iorgovanu-NightRun. Am pornit la drum vineri (17 august), cu speranța că vom găsi loc de cort în zona Câmpușel.

Aproape de miezul nopții am ajuns la Câmpușel. În prima zonă de corturi (cea vis-a-vis de cantonul de vânătoare) erau organizatorii concursului, petrecând de zor.
A doua zonă era, surprinzător, liberă!

Am pus corturile și ne-am cuibărit în saci. Câteva minute mai târziu, au mai apărut și alții cu corturi pe lângă noi, dar tot cu gândul la culcare :)

Dimineața am constatat că ne-au blocat mașina, deci nu putem pleca. Ca norocul, dintr-un cort a ieșit destul de somnoros Alin (sper că nu și nervos), probabil trezit și el de zgomotul pe care l-am făcut când strângeam corturile. Mardale ne deblochează, așa că tura poate începe!

Parcăm la intrarea în Cheile Scorota, urcăm pe la stână, facem dreapta spre Șaua Iepii. De pe culme, înaintăm rapid peste vârfurile Piule și Pleșa. Zeci de flori de colț, unele chiar în potecă!

 Foto 1. Flori de colț Foto 2. Frăguțe? Afine?
Foto 3. Nuuu, floricele!


Foto 4. Privind spre Vest, din șaua Scorota (Iepii)

Foto 5. Retezatul Mare

Foto 6. Pe culme

Foto 7. Super-relaxed

Foto 8. Uriașii Peleaga (stânga) și Păpușa (dreapta)

Foto 9. Limite verticale

După vârful Pleșa ratăm intrarea în pădure spre Dâlma Mare, dar ne întoarcem, ne redresăm și coborâm pe la schitul Pleșa înapoi în valea Jiului de Vest.

Total: cca. 9 ore, cu multe pauze.

La șosea, o mașină a organizatorilor concursului ne duce cei 8 km până la mașină.

Luăm o cină gustoasă la Cabana Cheile Buții, apoi punem cortul pe malul Jiului, nu departe de Cheile Scocului.

 Foto 10. Pe malul apeiComentează folosind contul Facebook:

2 comentarii

Pagina de pornire