5 18.11.13 Banda Roșie https://www.bandarosie.ro/2013/11/piatra-craivei-3-noiembrie-2013.html

Piatra Craivei (3 noiembrie 2013)În prima duminică a lunii noiembrie, pe o vreme călduță, am hotărât ca în sfârșit să vizităm ruinele cetății dacice de pe culmea Pietrei Craivei. Doar o parte a fundației a mai rămas, fiindcă au trecut aproape 2000 de ani de când cetatea n-a mai fost folosită.

În mod normal, traseele noastre sunt în formă de circuit, însă de data asta am făcut un traseu dus-întors, Bucerdea Vinoasă - Piatra Craivei (marcaj triunghi roșu). Ne-am fi putut inspira de la Alina&Marian&co. (o tură din 2011, vezi aici), însă logistica ar fi fost prea complexă.

Totuși, ajunși la Piatra Craivei, i-am dat un ocol (în sens trigonometric), mai întâi pe e potecă nemarcată, apoi pe marcaj bandă roșie, după care am escaladat-o pe punct albastru, un marcaj proaspăt care începe din sudul ei.

Foto 1. Sus pe Piatra Craivei (1078m)

Foto 2. Piatra Cetii (prim-plan), Cheile Râmețului (plan secundar)

Foto 3. Zig-zag

Foto 4. Lungă coborâre

Foto 5. Sufletul pădurii

Foto 6. În bătaia vântului

Foto 7. Răsfirate

Foto 8. Organizate

Foto 9. Versanți abrupți

Foto 10. Fructe târzii

Foto 11. Panorama 180 grade de pe Piatra CraiveiComentează folosind contul Facebook:

5 comentarii

 1. Buna ziua!

  Nu am ajuns inca in locurile prezentate de dumneavoastra, ador muntel, am colindat prin tara insa, imaginea relatata la pozitia 5, "Sufletul Padurii" este ceva deosebit. O iarna frumoasa tuturor!

  RăspundețiȘtergere
 2. Poiana in forma de inima se numeste "Poiana Dragostei" si este o priveliste spectaculoasa. Se poate vedea si in Google Maps.

  RăspundețiȘtergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 4. Minunata prezentare! Felicitari!

  RăspundețiȘtergere

Pagina de pornire