0 4.9.17 Banda Roșie https://www.bandarosie.ro/2017/09/parcurgerea-traseului-de-la-Saritoarea-Bohodei.html

Parcurgerea traseului de la Săritoarea Bohodei (27 august 2016)Traseu: Stâna de Vale - BA - Baia Popii - pe sub vf. Poineii - TA - valea Aleului - cascada Săritoarea Bohodei - TA - BA - Stana de Vale (track aici)

Pentru a ne apropie de traseul de la Săritoarea Bohodei am ales un acces un alt acces decât varianta clasică de pe valea Aleului (amonte de localitatea Pietroasa).
Vineri după amiază eram în Stâna de Vale, astfel că sâmbătă dimineață am pornit pe bandă albastră înspre Baia Popii și de acolo tot la deal înspre șaua aflată între vârful Poienii și Bohodei.
În această șa am schimbat marcajul și după ce am prins poteca cu triunghi albastru am început să coborâm spre valea Aleului.
Aproape toată coborârea se desfășoară prin pădure, însă la un moment dat am ieșit într-un punct de belvedere, pe Creasta Crocodilului.
De acolo am revăzut vârfurile Poienii și Bohodei dintr-un unghi nou, dar și Dealul Crucii, muchia stâncoasă care se înalță deasupra cascadei Săritoarea Bohodei și care ne așteapta cu lanțurile ei.
Continuând tot la vale, în curând am ajuns la obârșia văii Aleului de unde am cotit puțin spre vest, până la baza cascadei.
După ce am pozat cascada și ne-am potolit setea, am schimbat direcția spre nord și imediat am constatat că am ajuns la intrarea propriu zisă pe Dealul Crucii.
Lanțurile și-au făcut apariția ajutându-ne să depășim pasaje mai dificile, iar priveliștile s-au succedat pe toată urcarea.
În partea superioară a traseului porțiunile prin pădure au început să alterneze cu pasajele echipate cu lanțuri, oferindu-ne momente de respiro.
Traseul e unul dintre cele mai spectaculoase din munții Apuseni și anotimpul spre care ne îndreptăm e numai bun pentru parcurgerea acestuia.

E bine de știut că parcurgerea traseului de la Săritoarea Bohodei se face numai în sensul de urcare, traseul fiind marcat doar în acest sens.


Foto 1. Pe traseul de la Săritoarea Bohodei

Foto 2. Cu cortul în Stâna de Vale

Foto 3. E vremea afinelor! 

Foto 4. Curbă de nivel cu creasta Cârligatelor pe fundal

Foto 5. Cer albastru deasupra vârfului Buteasa

Foto 6. Foarte aproape de șaua dintre vârfurile Bohodei și Poienii

Foto 7. Creasta Crocodilului se evidențiază din întinderea verde

Foto 8. Poteca ce coboară spre valea Aleului ne conduce printr-o pădure în care coniferele alternează cu foioasele

Foto 9. Roci vulcanice în extremitatea sudică a masivului Vlădeasa

Foto 10. Vedere de pe Creasta Crocodilului

Foto 11. Jos în valea Aleului

Foto 12. Cascada Săritoarea Bohodei

Foto 13. Pe traseul de la Săritoarea Bohodei

Foto 14. Unul dintre punctele de belvedere de pe Dealul Crucii

Foto 15. Hm... și acum pe unde?!

Foto 16. Creasta Crocodilului văzută de pe Dealul Crucii

Foto 17. Traseul ne-a condus prin astfel de pasaje

Foto 18. Echilibristică la înălțime

Foto 19. 

Foto 20. Vlădeasa cât poți cuprinde cu privireaComentează folosind contul Facebook:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Pagina de pornire