0 19.4.18 Banda Roșie https://www.bandarosie.ro/2018/04/platoul-carstic-ciumerna-primavara-flori-zapada.html

Cu cortul la Ciumerna: drumeție în două anotimpuri (25-26 martie 2017)



Traseu: Întregalde - TR - cheile Găldiței - BR - vf. Strigleu - Platoul Carstic Ciumerna - CG - Necrilești (track aici)

În weekend-ul scurt din martie 2017 (cel în care se trece la ora de vară) am plănuit o ieșire la platoul carstic Ciumerna. Inițial eram 3 (Alina, Claudia, Adi), dar apoi s-au mai anunțat încă 5 (Nora, Raluca, Dragoș, Anca și Vlad).

Primii 3 voiam să rămânem peste noapte, ceilalți 5 ar vrea doar pentru o zi.

Am analizat traseul și am decis să facem o aroganță logistică! Vom merge cu 3 mașini: debarcăm pasagerii la intrare în cheile Găldiței, șoferii merg cu mașinile în Necrilești, lasă două din ele acolo și revin în cheile Găldiței doar cu una din ele.

Vremea bună și multitudinea de flori printre care am pășit ne-au îndemnat la admirat și povestit. Drept urmare ne-am mișcat cam lent, la o reevaluare a traseului rămas, colegii veniți doar pentru o zi au decis să scurteze direct spre Necrilești, fără să mai ajungă la Ciumerna.










Noi, ceilalți 3, am ajuns într-un final pe platoul carstic imediat după apusul Soarelui. Am făcut câteva poze și nu ne-am grăbit cu campatul, deci am întins corturile la frontală.





Dimineața, după ce s-a luminat puțin, mă-ntreabă Claudia dacă ies la răsărit, să fac poze. Îi răspund cu o întrebare: ”Tu auzi fulgii care cad pe cort?”

Scot nasul din cort și în jurul nostru s-a depus deja un mic strat de zăpadă, ce a început să acopere brândușele ieșite prin preajmă.








Nu zăbovim prea mult, strângem corturile și începem coborârea spre Necrilești. Până să ajungem în sat, aproape toată zăpada se topise, semn că primăvara își intră în drepturi.








Comentează folosind contul Facebook:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Pagina de pornire