0 19.9.18 Banda Roșie https://www.bandarosie.ro/2018/09/pedalare-pe-platoul-Ponoara-muntii-Padurea-Craiului.html

Pedalare pe platoul Ponoară (15 iulie 2017)



Traseu: Ponoară - dealul Ponorului - Fața Movilelor- valea Brătcuței - Bratca - Bratca Poiană - dealul Arsurii- Ponoară (track aici)

În mijlocul caniculei de vara trecută ne trezim cu un weekend cu temperaturi ceva mai suportabile și, îndată convoc lumea la o tură de bicicletă.
Munții Pădurea Craiului sunt domoli și, dealurile care ascund doline, sunt numai bune de astfel de ture. Datorită altitudinilor mici primăvara sau toamna e momentul cel mai bun pentru ture pe aici.


Drum roșu de culme între dealul Ponorului și Fața Movilelor

Dacă tot s-a asfaltat urcarea în serpentine spre Ponoară, fentăm și încălecăm caii după ce trecem de serpentine, astfel că începem tura cu un drum de macadam. Acesta ne-a condus destul de repede spre culme iar, răsfiratul sat Ponoară a început să rămână în urmă.
Norii deși care ne-au protejat de căldură încep să se risipească când ajungem  la altitudinea maximă a turei, pe vârful Fața Movilelor - 959 m.
Zările sunt generoase spre Vlădeasa, astfel că nu ne rămâne decât să punem de o pauză de alimentare.

Aproape ca de fiecare dată, culmea pe care o urmăm ne propune mici sus-josuri, pâlcuri de pădure, câteva sălașe parcă uitate de lume, căpițe de fân și nu în ultimul rând niște așezări de piatră.
Înainte de vârful Pietrele Dacii cotim dreapta și coborâm spre valea Brătcuței, dar nu înainte de a trece pe lângă niște gospodării așezate în versant și locuite permanent.

Coborâți în vale poposim la o poveste cu Lia&Leo  iar apoi continuăm tot la vale până în Bratca. Căldura e tot mai are și pe urcarea spre dealul Arsurii realizez de ce dealul se cheama așa. Nu trece mult și norii s-au umflat și câțiva picuri ne prind din urmă pe urcarea finală spre mașini...

Început de tură cu un drum frumos de macadam

Gospodării răsfirate

Urcare spre dealul Ponorului

Singuratic

O căpiță, două căpițe, trei căpițe...


Din când în când ne iese câte o căsuță veche în cale


Satul Ponoară

Spre Buteasa din Vlădeasa

Case din satul Ponoară ce ajung până sub culme


Drum numai bun de pedalat

Intersecție în Y

Sălașe de vară




Popas pe valea Brătcuței

Arșiță către dealul Arsurii


Cătunul Bratca Poiană

Gâște si bicicliști


Bicicliști în iarbă





Comentează folosind contul Facebook:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Pagina de pornire