0 5.11.18 Banda Roșie https://www.bandarosie.ro/2018/11/parang-varful-mija-lacul-carja.html

Parâng: spre vârful Mija pe la lacul Cârja (11-12 august 2018)



Traseu: Cotul Jiețului - Plaiul lui Dăncilă - Lacul Cârja (CG) - Vârful Mija (nemarcat) - Culmea Mijei - Plaiul lui Dăncilă - Cotul Jiețului (CR).

De ceva vreme mi-am dorit să dorm o noapte în zona lacurilor Verde/Cârja/Înghețat, iar anul acesta am chiar reușit. Am ales un weekend cu vreme bună și am împărțit în două zile un traseu care se poate face într-o zi.

Prima zi, în cca. 5-6 ore, cu pauze luuuungi de înfruptat din afine, am ajuns la lacul Cârja, unde am campat. După lăsarea întunericului, am ridicat privirile spre cer, încercând să vedem cât mai multe Perseide.

Apoi am dat stingerea și ne-am retras în vastele apartamente. N-apucăm să punem geană pe geană, că am și auzit pe cineva mișunând la mâncarea noastră aflată sub o piatră la 50 m distanță de cort. Fac gălăgie, ies din cort și pun lanterna pe infractor. Doi ochi lucioși mă privesc de la nivelul ierbii, iar la prima mișcare reușesc identificarea: e un pui de vulpe!



A doua zi, am urcat în culmea Mija pe o variantă cam pieptiș, motiv pentru care nu v-o recomand și nici nu o să pun track GPS. Găsiți track-urile traseelor marcate pe Munții Noștri.
De pe vârful Mija am coborât pe culme până la stână, ultima porțiune de coborâre prin pădure fiind comună cu prima parte a urcării din ziua precedentă. A doua zi am făcut 6-7 ore, dar la fel de relaxați.











Comentează folosind contul Facebook:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Pagina de pornire