0 21.5.23 Banda Roșie https://www.bandarosie.ro/2023/06/vladeasa-mtb-poiana-horea-ursoaia-calineasa.html

Vlădeasa: cu bicicleta spre pasul Ursoaia și pe valea Belișului (30 aprilie 2021)



Traseu: Poiana Horea - șaua Ursoaia - poiana Mărșoaia - vf. Clujului - Poiana Călineasa - valea Beliș - Poiana Horea (track GPS - aici)

La sfârșit de aprilie am revenit pe acest traseu de MTB din munții Vlădeasa. Este un circuit care ne place foarte mult, așa că merită să batem drumul cu mașina până în Poiana Horea (comuna Beliș). Traseul se desfășoară în totalitate deasupra cotei 1000, are 28 de kilometri lungime și o diferență de nivel în urcare de 800 metri. Se pretează și începătorilor care sunt obișnuiți cu această distanță (cu urcările de rigoare), traseul fiind pe asfalt și pe drumuri pietruite (acestea din urmă au scurte porțiuni mai dificile tehnic).  


Noi alegem să urcăm pe asfaltul drumului național până în pasul Ursoaia, traficul rutier este, în general, redus.

Dată fiind altitudinea, traseul este potrivit și pentru zile de vară caniculare în zonele de deal și câmpie, microclimatul zonei asigurând o temperatură mai plăcută pentru pedalat.

 




 

Total nepotrivită este parcurgerea la începutul primăverii, fiindcă zăpada viscolită se topește lent în zonele umbrite, după cum aveam să aflăm pe propria piele.

Căci până la vf. Clujului, n-a fost zăpadă pe drum, doar în decor. Însă apoi au urmat aproape 8 km în care au alternat zonele cu zăpadă, și doar ambiția noastră de a face circuit plus optimismul nemărginit ne-au determinat să nu facem cale întoarsă.










Comentează folosind contul Facebook:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Pagina de pornire