0 27.10.15 Banda Roșie https://www.bandarosie.ro/2015/10/5zile5munti-ziua-5-fagaras.html

#5zile5munți pe bicicletă - ziua 5: Făgăraș (9 august 2015)Traseu:  barajul Vidraru - valea Călugăriței - Valea lui Stan - muntele Căprioarei - poiana Obârșiei - Arefu  - DN 7C - baraj Vidraru (track în curând)

Și iată că am ajuns la ultima noastră zi de pedalat, zi în care trebuia să parcurgem și drumul până la Cluj.
Dar, pentru moment suntem la mai bine de 350 de km distanță de casă la poalele munților Iezer-Păpușa. Și dacă tot ne aflăm oarecum în zona Transfărășanului hotărâm să pedalăm puțin la poalele munților Făgăraș.


Foto 1. Startul traseului îl luăm la lacul Vidraru

Încă de cum am trecut în județul Argeș adică înainte de a intra în Rucăr calitatea asfaltului s-a schimbat în rău caracteristică ce s-a menținut și pe distanța pe care o parcurgem duminică dimineața. Pentru a ne apropia de Transfăgărășan suntem nevoiți să urmăm drumul județean care trece prin Câmpulung Muscel, drum pe care nu mi-aș dori să mai conduc prea curând.
Cumva, cumva ajungem și noi în aglomerația de la barajul Vidraru, găsim locuri de parcare iar apoi o ștergem din nebunia de acolo.


Foto 2. Vârful Negoiu ni se arată

Foto 3. Pedalăm puțin pe lacul de pe conturul lacului Vidraru

Trecem prin tunel și urmăm puțin drumul ce merge pe conturul lacului. Perspectiva de a vedea Negoiul, Lespezi-Călțun e fantastică și după câteva poze continuăm spre valea Călugăriței.

Foto 4. Din când în când ieșim din pădure și traseul trece prin poieni

Foto 5. Un drum înierbat tare frumos

În cele ce urmează traseul nostru va trece din când în când prin poieni mutându-ne apoi pe Valea lui Stan pentru a urca spre muntele Căprioarei.


Foto 6. Prin poiana Obârșiei situată deasupra localității Arefu

Foto 7. Cum ne-am îndepărtat și mai mult de creasta Făgărașilor nici urmă de culmi și piscuri...

 În doar câteva rânduri mai avem ferestre spre îndepărtata creasta principală și pentru că direcția de înaintare e spre sud est urmează să coborâm în localitatea Arefu.


Foto 8. Un fag impresionant

 
Foto 9. La marginea primelor gospodării


Foto 10. În goana coborârii

De acolo urmăm asfaltul pentru a reveni la barajul Vidraru. Tura de astăzi e o tură ușoară spre medie astfel că o recomandăm și celor mai începători.

Cu acestă tură se încheie seria celor 5 zile în care am ajuns în 5 munți diferiți... 5 zile de vreme bună, de poteci, drumuri și munți aflați departe de noi clujenii.
Iar pentru că sezonul e departe de a se fi terminat voi reveni și cu alte trasee parcurse pe două roți.


Foto 11. Înspre ruinele castelului Poenari


Foto 12. Din Arefu urcăm pe asfalt până la mașini

Foto 13. O parte din creasta Făgărașilor văzută din nordComentează folosind contul Facebook:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Pagina de pornire