1 30.10.15 Banda Roșie https://www.bandarosie.ro/2015/10/drumetie-retezat-zona-bucura-cu-campare-in-poiana-pelegii.html

Din nou în Retezat, la lacul Bucura și pe vârful Bucura I (14-16 august 2015)Traseu: Poiana Pelegii - Lacul Bucura - Lacurile Florica&Viorica - Curmătura Bucurei - vf. Bucura I (2433m) - Tăul Porții - Lacul Bucura - Poiana Pelegii (track GPS - aici)

La mijloc de august, am răspuns pozitiv invitației prietenilor noștri de a petrece 2 nopți alături de ei în Retezat, cu cortul în zona de campare din Poiana Pelegii.

Foto 1. Munții Retezat, după ploaie. Vedere de pe DN68, cu biserica din Cârnești în planul mai apropiat

Apusul Soarelui de vineri seara ne-a prins pe drumul înspre barajul Gura Apelor și am ajuns la bariera de intrare în parcul național după ce se înnoptase. Am parcurs drumul forestier de la barieră până în Poiana Pelegii pe întuneric, dar surpriza plăcută a fost că l-am găsit reparat față de ultima noastră vizită, astfel că de data asta ne-a luat sub o oră.

Foto 2. Apus pe câmp

Sâmbătă, pe o vreme instabilă de vară, am urcat la Bucura și de acolo am intenționat să mergem în șaua Judele, însă ploaia, fulgerele și tunetele ne-au întors din drum, pe când ajunsesem la lacurile Florica și Viorica. Dar pe când am revenit la Bucura, cerul s-a degajat, așa că am ales să urcăm cel puțin până in Curmătura Bucurei.

Foto 3. Dimineața în zona de campare din Poiana Pelegii

Foto 4. Marmotele jucăușe din Retezat

Foto 5. Marmotă la uscat, după ploaie

Vremea a devenit din ce în ce mai bună, motiv pentru care am continuat excursia noastră pe vârful Bucura I, coborând apoi prin Poarta Bucurei pe la Tăul Porții.

Foto 6. Vedere de pe vârful Bucura I (2433m)

Foto 7. Brumăriță de stâncă

Foto 8. Lacul Știrbu, văzut din Poarta Bucurei

Foto 9. Judele la apus

Foto 10. Coborârea înspre lacul Bucura

Foto 11. La revedere!Comentează folosind contul Facebook:

Un comentariu

  1. Mulțumesc pentru articol, poze și pentru amintirile frumoase pe care le evocă.

    RăspundețiȘtergere

Pagina de pornire