1 8.12.15 Banda Roșie https://www.bandarosie.ro/2015/12/incursiune-pe-doua-roti-spre-varful.html

Incursiune pe două roți spre vârful Cindrel (19 iulie 2015)



Traseu: valea Frumoasă - șaua Șteflești - BR - sub vârful Cindrel (track aici)

În cea de-a doua zi a weekendului 18-19 iulie am plănuit să parcurgem un traseu circuit în munții Cindrel, masiv pe care îl aveam deja de multă vreme în cap pentru o tură pe două roți.
Destul de murați după cele două ploi din ziua precedentă ne-am instalat tabăra de corturi pe valea Frumoasă. Accesul pe această vale se face dinspre DN 67C (Transalpina), pe un drum forestier.


Foto 1. Locul de corturi de pe valea Frumoasă


Foto 2. Primele raze ale dimineții

De-a lungul văii am descoperit că se află câteva cabane destul de cochete dar și multe grupuri de oameni ieșiti la iarbă verde, astfel că din dorința de a avea parte de liniște am înaintat câțiva kilometri cu mașinile până am găsit un loc în care să campăm.


Foto 3. Omletă cu o hribă găsită pe lângă corturi

Liniștea pe care ne-o doream peste noapte a fost subit întreruptă de muzica olteanească care s-a auzit de la vecinii aflați nu foarte departe pe vale.
Cu toate că dimineața am încercat să pornim la ora pe care am stabilit-o, până la urmă acest lucru nu ne-a ieșit și astfel am plecat cu o oarecare cu întârziere.


Foto 4. La taclale

Valea pe care ne-am înscris ieri după amiază cu mașinile a rămas la fel de frumoasă și în continuare, și acum e tot mai evident de ce a primit acest adjectiv pe post de nume.


Foto 5. Fruntașii și grupul urmăritor

Foto 6. "Blaga's Brook"


Foto 7.

Drumul forestier pe care am înaintat face legătura între valea Sebeșului și valea Oltului și e perfect ciclabil până în pasul Șteflești, acolo unde noi l-am părăsit. Aici marcajul banda roșie face legătura între munții Cindrel și munții Lotrului.


Foto 8. Schimbăm puțin direcția de înaintare și acum avem munții Lotrului în spate


Foto 9. Drumul din șaua Șteflești


 Foto 10. Înspre vârful Cindrel

Odată ce am ieșit de pe cursul văii am putut observa cum cerul s-a acoperit tot mai mult și cum spre înălțimi e tot mai negru.
După ce am părăsit drumul principal ne-am înscris pe o  scurtă porțiune de împins biciclete. La scurt timp după apoi am revenit revenit în șei, moment în care primii picuri s-au abătut peste noi.


Foto 11. Printr-o poiană tare frumoasă pe marcajul CR


Foto 12.


 Foto 13. Din poiana din spate am venit

Ne-am furișat repede în pădure în speranța că ploicica va trece precum a venit și că noi vom scăpa cât mai uscați. Nu trece prea mult și ploaia s-a oprește însă norii negri nu s-au îndepărtat de noi. Fiecare a continuat cum a putut pe următorul segment, adică alternând pedalatul cu împinsul bicicletei. Pedalatul nostru a fost pentru a doua oară întrerupt în momentul în care deja vedeam cum poteca iese pe Platoul Diavolului.


Foto 14. Mânați de norii negri urcăm cu spor
 Când totuși a început să plouă am coborât repede pentru a ne îndepărta de zona expusă, însă tunete și fulgerele au continuat să fie destul de aproape de zona în care ne aflăm și după ce precipitațiile au încetat.


Foto 15. După ploaie


Foto 16. Deasupra văii Frumoasa


Foto 17.


Foto 18. Cindrelul nu ne-a primit tocmai cu brațele deschise așa că decidem să facem cale întoarsă și să ne bucurăm de coborârea până la mașini

Pentru siguranța tuturor am hotărât să facem cale întoarsă înspre valea Frumoasă, restul traseului rămânând pe o dată viitoare.

p.s. Ulterior am descoperit că traseul circuit pe care doream să-l facem a fost parcurs cu puțin înaintea noastră de Acăsenii, așa că cei doritori pot găsi un track în postarea lor.


Comentează folosind contul Facebook:

Un comentariu

  1. Cindrelul e un munte incredibil de frumos (imi plac mie muntii dealuri,pasunosi) dar pe cat de frumos e pe atat e de capricios.

    RăspundețiȘtergere

Pagina de pornire