0 18.2.16 Banda Roșie https://www.bandarosie.ro/2016/02/georgianbaytour-fathom-five-bruce-peninsula-parks.html

#GeorgianBayTour (3/4) - Fathom Five și Bruce Peninsula, Ontario, Canada (4-5 sep 2015)Excursia în jurul Georgian Bay continuă cu episodul al III-lea! (Vezi primul episod și al doilea episod.)

Destinația zilei e Tobermory, punctul cel mai nordic al peninsulei Bruce, peninsulă care desparte golful Georgian Bay de bazinul principal al lacului Huron. Din Killarney am condus până în South Baymouth, de unde am luat feribotul pentru a ajunge în Tobermory.

Foto 1. Apus de soare pe feribotul înspre Tobermory

Cazare: Harbourside Motel, Tobermory

Am ajuns seara și aveam rezervată o singură noapte, dar speram să mai putem rezerva încă una. Din păcate, fiind un weekend prelungit (ultimul al acestei veri în Canada), toate unitățile de cazare erau fully booked. Asta înseamnă că ne aștepta o zi plină.

Foto 2. Noaptea în port

Trasee:
Am început ziua cu o excursie cu barca până pe insula Flowerpot din parcul național Fathom Five, unde atracția principală o constituie două coloane de stâncă modelate de apa lacului și care se aseamană cu ghivecele de flori. Pentru cunoscători, seamănă cu “zmeii” din Grădina Zmeilor de la Gâlgăul Almașului (jud. Sălaj)

Foto 3. Înainte de a trage la țărm, barca cu care am venit ne-a prezentat stâncile de pe apă.

Foto 4. Apoi le-am văzut și de pe mal

Am făcut și o scurtă plimbare până la farul aflat pe un colț al insulei.

Foto 5. O bărcuță americană

Reveniți pe mal, ne-am îndreptat spre lacul Cyprus din parcul național Bruce Peninsula, unde am parcurs un traseu care a vizat coasta golfului Georgian Bay și o grotă în stâncă care are un tunel pe sub apă. Nu ne-am scufundat, ne-am mulțumit să admirăm peisajul coastei din această zonă și lacurile pe lângă care am trecut.

Foto 6. "Bulevardul" Horse Lake Trail

Foto 7. Loc de odihnă

Foto 8. Say what?

Foto 9. Am construit și o momâie (inukshuk) :-)

Foto 10. Coasta Georgian Bay

Foto 11. American Goldfinch în haine de toamnă?

Foto 12.

Foto 13. The Grotto, vedere de sus (se recomandă diving pentru varianta mai interesantă)

Foto 14. Picnic pe lacul Marr

Foto 15. Gray Catbird (Dumetella carolinensis)

Foto 16. Apus pe malul lacului Marr

Schema 1. Traseul auto: #GeorgianBayTour, episodul 3: Tobermory - Fathom Five National Park și Bruce Peninsula National Park

Gata și cu parcurile naționale! Mai avem o singură oprire, la cel mai vizitat obiectiv turistic din Ontario și poate chiar din întreaga Canadă. Cred că nu va fi pentru nimeni o surpriză :-)


Comentează folosind contul Facebook:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Pagina de pornire